SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/002 | 4060 Balmazújváros Batthyány u. 7

Intézmény logo

Veres Péter Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • CLASSROOM
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2022. jún. 9.


kati

 • Akikre büszkék vagyunk

Torda Vanessa - interjú

Nagyon büszkék vagyunk végzős diákunkra, Torda Vanessára, a Loki női kézilabdacsapatának fiatal hálóőrére, aki az elmúlt hónapokban kivívta a stabil tagságot a felnőtt bajnokságban! Megkérdeztük, hogyan érezte magát iskolánkban, milyen emlékekkel távozik innen, mik a további tervei.

Torda Vanessa - interjú

Miért választottad annak idején a balmazújvárosi középiskolát? 
Mivel nagyon hamar elkerültem otthonról, a legfontosabb szempont az otthonos környezet volt. Fontos volt az is, hogy közel legyen, hogy könnyebb legyen az edzéseket és a tanulást összeegyeztetni. Az iskoláról pozitív véleményeket hallottam, ezért mindent egybevetve ez volt a legideálisabb. Most a négy év elteltével úgy érzem, nagyon jó döntést hoztam, amikor a Veres Péter középiskola mellett döntöttem! 

Mikor és miért kellett egyéni munkarendre váltanod? 
A 11. osztályt kezdtem, amikor eligazoltam a Lokiba, és beköltöztem Debrecenbe. A délelőtti edzések miatt kénytelen voltam egyéni tanrendet kérni, mert lehetetlen lett volna egyszerre két helyen lenni. Minden tanárom nagyon együttműködő és segítőkész volt, ezt ezúton is szeretném nekik és az iskolának megköszönni. 

Hogy érezted magad a sulinkban, mielőtt egyéni munkarendű diák lettél? Volt-e kedvenc tantárgyad, tanárod? 
Nagyon szerettem az osztályomat és a tanáraimat egyaránt. Inkább a humán tantárgyakat szerettem, az angol és a magyar volt a kedvencem. Habár a német távol áll tőlem, mégis Nagy Anita tanárnő volt a kedvencem. Vele már az elején megtaláltuk a közös hangot, és nagyon sok olyan dolgot tanultunk tőle, aminek nap mint nap az életben is nagy hasznát vesszük. Emellett bármilyen jellegű problémával fordulhattunk hozzá. 

Milyen eredményeidre vagy a legbüszkébb? 
Az idei bronzéremre nagyon büszke vagyok, és arra, hogy ehhez az eredményhez nekem is volt lehetőségem hozzátenni. Utánpótlásban ezüstérmesek lettünk. Ebben már nekem is nagyobb szerepem volt, egyértelműen erre vagyok a legbüszkébb. 

Hol képzeled el magad 5 év múlva? 
Szeretek kis lépésekben haladni, öt év nagyon hosszú idő. Remélem, öt év múlva is lehetőségem lesz a DVSC színeiben játszani, akkor már stabil NB1-es játékosként. Még nem döntöttem el, mit, de a kézilabda mellett szeretnék mindenképp továbbtanulni. Remélem, öt év múlva már ez is kialakul, és megtalálom azt a szakot, amelyik a legjobban passzol hozzám.

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Jónak lenni jó!

Jónak lenni jó!

Iskolánk több területen is végez karitatív tevékenységet. Többek között a turizmus-vendéglátás ágazat tanulói által készített karácsonyi süteményekkel és a 9.B osztály karácsonyi műsorával kedveskedünk a Balmazújvárosi Nefelejcs Idősek Otthona lakóinak. A "Jónak lenni jó!" projekt keretében összegyűlt ajándékokat a kereskedelem ágazat tanulói díszcsomagolással látják el, majd jótékonysági futás keretében eljuttatjuk a Balmazújváros Kistérség Humán Szolgáltató Központba.

2023. dec. 6.


A hónap kiváló tanulója

A hónap kiváló tanulója

Iskolánk duális partnere, a KRONES HUNGARY KFT elkötelezett a munkavállalók és a tanulók motiválásában, jó teljesítményük értékelésében. Ennek keretében minden tanítási hónapban megválasztják a hónap tanulóját, aki kimagaslik hozzáállása, teljesítménye és fejlesztései, ötletei révén a többiektől. Szeptember hónapban a Szakoktatók egyöntetű döntése alapján BEKE DÁNIEL, iskolánk 11.E osztályos tanulója lett a hónap dolgozója a Krones Hungary Kft-nél lelkes, elkötelezett és szorgalmas munkájának eredményeként. Gratulálunk Daninak!

2023. dec. 6.


Találkozó a duális partnereinkkel

Találkozó a duális partnereinkkel

November 29-én láttuk vendégül a duális partnereinket. A kerekasztal-beszélgetésen Hüséné Szabó Mária igazgatónő köszöntötte a vendégeket, majd Szabó Ilona Éva szakmai igazgatóhelyettes adott tájékoztatást az iskolánkban működő duális kapcsolatokról. Ezt követően Papp Gábor, a Berettyóújfalui SZC kancellárja a duális képzés finanszírozásáról, az ösztöndíjrendszerekről beszélt. A Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében Gáborjáni Szabó Edit duális képzési tanácsadó látta el hasznos információkkal, jó gyakorlati példákkal a jelenlévőket. Iskolánk igazgatója a Szakképzési törvény szeptembertől érvényes módosításairól tartott összefoglalót. Végül kötetlen beszélgetés keretében volt lehetőség a felmerülő kérdéseket tisztázni, a duális képzőhelyek tapasztalatait, jó gyakorlatait meghallgatni, a Kréta rendszer használatáról egyeztetni. Köszönjük minden résztvevőnek akik elfogadták meghívásunkat, és jelen voltak a rendezvényen.

2023. nov. 29.Partnereink

 • Belügyminisztérium
 • Berettyóújfalui SZC
 • HBMK
 • Erasmus+
 • Tempus
SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


  • Intézmény logo
  • Veres Péter Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

   4060 Balmazújváros Batthyány u. 7


  2023Veres Péter Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola